Privacy en cookiebeleid van de Boekwijzer website

Boekwijzer respecteert jouw privacy en beschermt je gegevens. De informatie die je ons geeft, behandelen wij vertrouwelijk.

Privacy- & cookiebeleid van de Boekwijzer website

Wij zijn er van bewust dat je vertrouwen stelt in ons. Wij zien het dan ook als onze verantwoordelijkheid om uw privacy te beschermen. Op deze pagina wordt uitgelegd hoe we op boekwijzer.app omgaan met jouw persoonsgegevens en welke cookies er door onszelf en eventueel door derden geplaatst worden.

Wij respecteren de privacy van alle gebruikers van onze site en dragen er zorg voor dat de persoonlijke informatie die je verschaft vertrouwelijk wordt behandeld.

Je kunt hieronder zelf uw privacy instellingen aanpassen.

Uw privacy op boekwijzer.app

Deze website gaat uiterst zorgvuldig met geregistreerde gegevens zoals e-mail adressen en namen om. Wij verkopen nooit jouw gegevens en geven deze dus ook nooit uit handen. Wanneer je het formulier gebruikt om contact op te nemen met de boekwijzer.app, worden jouw gegevens uitsluitend gebruikt voor het doel dat is aangegeven op het formulier. Ook met gegevens die met contactformulieren of via e-mail naar ons worden verstuurd gaan we uiterst zorgvuldig om. Wij behandelen deze persoonlijke informatie als vertrouwelijk.

De Boekwijzer.app kan gebruikmaken van wervingscampagnes op basis van ‘aangepaste doelgroepen’. Dit betekent dat we soms advertenties richten jegens specifieke doelgroepen, of personen welke onze website reeds een keer hebben bezocht.

Persoonlijke gegevens op boekwijzer.app

De enige persoonlijke informatie die wij gebruiken, is wat je invult op ons contactformulier. Dit zijn eenvoudige contactgegevens zoals naam, e-mail adres.

Anoniem Surfgedrag wordt automatisch gemonitord via het gebruik van Google services. We plaatsen en bewaren ook anonieme cookies. Meer informatie over cookies vindt u hieronder.

Rechten omtrent jouw persoonlijke gegevens op boekwijzer.app

Onder de AVG wetgeving beschik je over een aantal rechten. Vanzelfsprekend voldoet boekwijzer.app als organisatie hier aan:

  • Informatie en inzage: Je kunt inzien welke persoonsgegevens we van jouw verwerken.
  • Rectificatie: Heb je het idee dat we verkeerde gegevens van jouw gebruiken? Als je ons hiervan op de hoogte brengt door een e-mail op te sturen naar bslsec@brightside.nl, passen we dit direct aan.
  • Verwijderen: Je kunt jouw persoonsgegevens laten verwijderen.
  • Beperking: Heb je het idee dat wij jouw persoonsgegevens onrechtmatig of onjuist verwerken, dan kun je die verwerking laten beperken.
  • Bezwaar: Voor de verwerking van jouw persoonsgegevens kun je bezwaar indienen.
  • Overdraagbaarheid: Je kunt jouw persoonlijke gegevens over laten dragen.
  • Toestemming intrekken: Je kunt te alle tijde jouw toestemming voor het gebruik van jouw gegevens intrekken. Bijvoorbeeld voor het ontvangen van e-mails.
  • Klacht indienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens: Als BSL in gebreke blijft met het naleven van de geldende wetgeving kun je hier een klacht over indienen.

Bewaartermijnen

De Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) geeft geen concrete bewaartermijn voor persoonsgegevens. De AVG noemt in artikel 5.1(e) wel opslagbeperking. Hierin wordt aangegeven dat een persoonsgegeven alleen mag worden bewaard als dit identificeerbaar is gegeven, voor zolang als het nodig is voor de doeleinden waarvoor het verzameld is. Het is dus wel mogelijk om, als de gegevens geanonimiseerd kunnen worden en daarmee dus niet meer de directe of indirecte identificatie van een persoon mogelijk maken, gegevens langer te bewaren. En er zijn een paar uitzonderingen voor archivering, algemeen belang, wetenschappelijk of historisch onderzoek of statistische doeleinden.

De boekwijzer.app bewaart nooit persoonsgegevens langer dan strikt noodzakelijk.

Cookies op boekwijzer.app

Op boekwijzer.app maken we gebruik van zogenaamde cookies. Feitelijk is een cookie een tekstbestand dat met de pagina’s van onze website meegestuurd wordt en door de browser tijdelijk op jouw computer wordt opgeslagen. We maken gebruik van enkele cookies die noodzakelijk zijn voor het functioneren van de site en voor eventuele marketingdoeleinden. Denk hierbij aan de functionaliteit die bijvoorbeeld Google en LinkedIn bieden.

Het gebruik van cookies is van groot belang voor het correct laten functioneren van onze website. Ook cookies waarvan je niet direct het effect ziet (zoals Google Analytics) zijn zeer belangrijk. Zonder anonieme input van bezoekers hebben wij geen beeld van het gebruik van de website en hoe we deze kunnen verbeteren.

De ‘tracking cookies’, die worden geplaatst voor voor analytische doeleinden of advertenties, zijn zogenaamde ‘third party cookies’. Deze cookies worden niet door onszelf geplaatst, maar door derde partijen. Derde partijen zijn in dit geval organisaties als Google, Facebook, Twitter en LinkedIn.

Browser toestemming

Je kunt toestemming voor het plaatsen van cookies ook instellen in de browser. De browser op jouw machine onthoudt vervolgens de voorkeuren voor alle websites, tenzij je hier uitzonderingen in aanbrengt. Voor meer informatie over jouw specifieke browser, kun je gebruik maken van de volgende links:

Overzicht van gebruikte cookies op boekwijzer.app

Een overzicht van de cookies die worden gebruikt op deze website kun je bekijken door op de onderstaande knop te klikken en dan te kiezen voor “Details tonen”. In ditzelfde venster kun je jouw cookie instellingen wijzigen.

Noodzakelijke cookies

De noodzakelijke cookies helpen om onze website bruikbaarder te maken, door basisfuncties als paginanavigatie en toegang tot beveiligde gedeelten van de website mogelijk te maken. Zonder deze cookies kan deze website niet naar behoren werken.

Voorkeurs cookies

Deze cookies zorgen ervoor dat onze website informatie kan onthouden die van invloed is op het gedrag en de vormgeving van de website, zoals de taal van jouw voorkeur of de regio waar je woont.

Statistische cookies

Deze cookies zorgen ervoor dat onze website informatie kan onthouden die van invloed is op het gedrag en de vormgeving van de website, zoals de taal van jouw voorkeur of de regio waar je woont.

Marketing cookies

Deze worden gebruikt om jouw te volgen wanneer je verschillende websites bezoekt. Het doel is advertenties weergeven die zijn toegesneden op en relevant zijn voor jouw, als gebruiker. Deze advertenties worden zo waardevoller voor uitgevers en externe adverteerders.

Sociale knoppen

Op boekwijzer.app zijn knoppen opgenomen om pagina’s te kunnen delen op sociale netwerken als Facebook, Twitter, Google Plus en LinkedIn. Deze knoppen bevatten stukjes code van het platform in kwestie zelf, en maken gebruik van een cookie. Deze cookie onthoudt dat je ingelogd bent zodat je niet elke keer op Twitter of Facebook hoeft in te loggen zodra je iets wilt delen.

Bijgesloten content (content gehost op sites van derden)

Op verschillende plaatsen op onze website kan gebruik worden gemaakt van content die op andere sites wordt gehost en op boekwijzer.app wordt weergegeven (bijgesloten inhoud). Denk hierbij aan YouTube video’s of Soundcloud audiofragmenten. Vergelijkbaar met de sociale knoppen maken deze codes vaak gebruik van cookies. Wat zij met de cookies en persoonsgegevens doen kunt u vinden in het privacybeleid van de desbetreffende dienst. Wij hebben hier geen invloed op.

Google Analytics & Adwords

Middels Google Analytics worden op onze website geanonimiseerd gegevens over het gebruiksgedrag verzameld. Zo kunnen wij zien hoe bezoekers onze website gebruiken. Wij maken gebruik van deze informatie om gefundeerde beslissingen te nemen over de inrichting en vormgeving van onze website. Tevens optimaliseren wij hiermee de werking van de website.

De verkregen informatie wordt door Google opgeslagen op hun servers. Google verstrekt deze informatie ook aan adverteerders om inzicht in de effectiviteit van hun campagnes te kunnen bieden. Google kan deze informatie aan derden verschaffen indien Google hiertoe wettelijk wordt verplicht, of voor zover deze derden de informatie namens Google verwerken. Wij hebben geen invloed op het gebruik van uw gegevens door Google. Wij hebben Google niet toegestaan de verkregen analytics informatie te gebruiken voor andere Google diensten. Lees het privacybeleid van Google voor meer informatie, alsook het specifieke privacybeleid van Google Analytics.

Je kunt ook een zogenaamde ‘anti-tracking’ browser plugin downloaden. Wanneer deze plugin geactiveerd is, zorgt deze ervoor dat geen enkele website jouw internetgebruik via Google services kan bijhouden.

cookies